Architecture: House at Jardín del Sol, Tenerife

The basic idea of the project consists in the location of a monolithic concrete and glass volume over a timber platform located at the edge of a cliff in order to enjoy the amazing view of the 300m cliff, a 1000m long black sand beach, mount Teide and all the north coast of Tenerife island (Canary Islands).

1 - House at Jardín del Sol

Bedroom and service areas are located in a one storie rectangular volume which enters into a double high volume containing the living-room, studio and kitchen. Both volumes organize an L-shape around the black paddle located at the edge of the platform so water surface gets mixed with the one of the sea, so all the areas of the house enjoy the views underlined by wood and water.

A gym is located in the basement with direct access from the terrace and views to the inside of the pound through a glass wall.

By Corona and P. Amaral Arquitectos

2 - Architecture in Spain, Canary Islands

3 - Architecture in Spain, Canary Islands

4 - Architecture in Spain, Canary Islands

5 - Architecture in Spain, Canary Islands

6 - Architecture in Spain, Canary Islands

7 - Architecture in Spain, Canary Islands

8 - Architecture in Spain, Canary Islands

 

Via: archdaily.com

Leave a comment