Renovated Apartment in Barcelona by Sergi Pons

Barcelona architect Sergi Pons has exposed stone walls and wooden beams during the renovation of this apartment in the city‘s Les Corts district.

Renovated apartment in Barcelona by Sergi Pons1

Creating a new home for a lady and her two cats, Sergi Pons stripped out all of the partition walls to open up the space and reveal the apartment’s original features.

He added a white cube in the centre of the plan to house the bathroom and create a vertical surface for kitchen units on one side, next to the wall covered in local Montjuïc stone.

“We decided to place a ‘pure’, white and geometrical cube at the centre of the apartment, which contains the kitchen and the bathroom, and its walls do not reach the ceiling,” said Pons.

The cube divides the spaces without creating formal rooms, sheltering the sleeping area at the back from the open-plan living area in front. “This element gives privacy to the bedroom, but keeps the spatial and visual continuity as a whole,” said Pons.

Renovated apartment in Barcelona by Sergi Pons

Renovated apartment in Barcelona by Sergi Pons2

Renovated apartment in Barcelona by Sergi Pons3

Renovated apartment in Barcelona by Sergi Pons5

Renovated apartment in Barcelona by Sergi Pons6

Renovated apartment in Barcelona by Sergi Pons7

Renovated apartment in Barcelona by Sergi Pons8

Renovated apartment in Barcelona by Sergi Pons9

Renovated apartment in Barcelona by Sergi Pons10

 

Via: dezeen.com
Photos: © Adrià Goula

Leave a comment