Llorell House in Girona, by Dosarquitectes

From the architect – dosarquitectes –. 
A house situated in the heart of the Costa Brava (Tossa de Mar, Girona) with incredible views to a coast bay. The challenge was to fit a big program in a volume with some formal contrast with the nature of the place. So we propose some cubes placed as if they were randomly thrown, like if they were fallen from the sky, but finally they really derive from the fan-shape of the plot.

1. Llorell House in Girona

Those cubes have the same size: 7 by 7 meters. They are absolutely open by one side, in order to have the sea views and the best solar orientation, even that they are protected by those very special big blinds (operated by hydraulic system). The situation and position of those cubes project the directives of the rest of the levels of the house.

2. Llorell House in Girona

Under levels have been integrated in the field with a big spaces opening to the sea.

Ground floor that is the main level is situating the most important used pieces in open and direct connection with the outside terraces, swimming-pool and gardens. Three patios help to increase natural lighting and ventilation of this level. Also the serve to distribute the uses of the different spaces: guest apartment, main entrance and study, or the kitchen area and main living room.

3. Llorell House in Girona

Lower level is in contact with the grass garden designed in micro-dunes. Here we can find the Spa and Hammam and a rest area. Separated there is also an apartment for the service of the house (housekeeper, babysitter).

4. Llorell House in Girona

5. Llorell House in Girona

6. Llorell House in Girona

 

 

Via: archdaily.com
Photos: arqfoto.com

Una respuesta a “Llorell House in Girona, by Dosarquitectes”

  1. raoul says:

    Prix?

Leave a comment