House in Novelda, Alicante, by La Errería

1-house-in-novelda-by-la-erreria

This house was designed by Luis Navarro Jover and Carlos Sánchez García of local architecture studio La Errería for a young couple looking to upsize from their small apartment.

2-house-in-novelda-by-la-erreria

Situated in a residential neighbourhood made up of buildings of varying sizes, the property is squeezed onto a narrow plot, and is designed to take advantage of the site conditions and natural light.

The facade is intended as an expressive element that differentiates the house from its neighbours, but also articulates the relationship between the internal spaces and the surrounding environment.

3-house-in-novelda-by-la-erreria

4-house-in-novelda-by-la-erreria

The main elevation faces east, but the surfaces on each level are pushed in or pulled out in response to the requirements of the interior spaces. On the ground floor, the entrance and garage door are recessed to make them feel more separate from the street.

5-house-in-novelda-by-la-erreria

The facade is divided into three sections that are each angled to make the most of the available views and sunlight. The main elevation faces east, but the surfaces on each level are pushed in or pulled out in response to the requirements of the interior spaces. On the ground floor, the entrance and garage door are recessed to make them feel more separate from the street.

6-house-in-novelda-by-la-erreria

The first floor is angled to the north to optimise views towards the nearby mountains from the dining room, while the second floor faces east to make sure the bedrooms on this level receive the morning sun.

7-house-in-novelda-by-la-erreria

8-house-in-novelda-by-la-erreria

9-house-in-novelda-by-la-erreria

10-house-in-novelda-by-la-erreria

11-house-in-novelda-by-la-erreria

12-house-in-novelda-by-la-erreria

 

Via: dezeen.com
Photos: davidfrutos.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *