Skip to content

Swiss hotel with zigzagging ski slope on its roof by Bjarke Ingels Group

Can you imagine staying in a hotel in the winter paradise of Switzerland with the comfort of having the ski slope in your room? In a few years that may be the most real thanks to BIG, a group of architects, interior designers and avant-garde researchers who have made possible the most ambitious projects in the world. This design promises to be one of the great attractions of Joux, one of the most touristic Swiss towns in the country.

The investor and future owner of this hotel, with the name of Audemars Piguet Hôtel des Horlogers, is one of the largest Swiss watchmakers in the market, Audemars Piguet, so its location will be on the slopes of the Vallée de Joux, near its main workshop in the town of Brassus. The structure will have 7,000 square meters and will be located next to another visitor attraction also designed by the firm Bjarke Ingels.

The hotel comprises a stack of linear sloping slabs, which are tilted from the ground to create a series of grassy terraces during the summer months and a track in winter. These inclined slabs are slowly unfolding on the site, interlacing the building with the topography and the environment. The terrain becomes the roof, inviting guests to descend on skis to the slopes of the Joux Valley.

Five slabs in the zig-zag room expand on a gently sloping exterior path, which leads directly to the museum and the local ski slopes. Inside, a continuous inclined corridor connects the rooms, facilitating the circulation of visitors and services.

The timber-clad hotel will host a pair of restaurants, a bar, spa and conference centre with views of the slopes. They will provide facilities for visitors next to the Audemars Piguet workshop, where the company was founded since its creation in 1875.

Via: dezeen.com, big.dk

(Visited 94 times, 94 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *